Om Irena Pozar

Irena Pozar föddes i Sarajevo 1992, kom som flykting till Sverige 1993. Här växte hon upp i Växjö. Idag är hon journalist, expert på digitalisering och sociala medier och sen 2019 Veckorevyns chefredaktör.

Sin journalistiska bana började Irena Pozar i Växjö där hon skrev för Smålandspostens ungredaktion. Hon har efter det arbetat på bland annat Nyheter24 och Expressen. De senaste tio åren har hon inriktat sig på sociala medier och digitalisering och blivit en av landets ledande experter på området. Hon var med och byggde upp webbredaktionen på Expressen innan hon 2016 gick vidare till Bonnier Magazines & Brands och Veckorevyn där hon först var chef för deras sociala medier och senare blev chefredaktör. Att hon tog över som chefredaktör när Veckorevyn la ner sin papperstidning för att bli en helt digital tidning är ingen slump – hennes kunskap om digitalisering är unik. Från och med 2020 har hon återvänt till Expressen i rollen som kolumnist.

© Rebecka Rynefelt

Årets röst och Årets journalist

Irena Pozar har uppmärksammats och prisats för sitt arbete med och sina förändringar av Veckorevyn. 2019 nominerades hon till Stora Journalistpriset i kategorin Årets röst för att hon i arbetet med Veckorevyn "gett tonårstjejernas anrika trendbibel ett nytt ansikte som granskare av såväl övergrepp som nagellack".

2020 utsågs hon till Årets journalist av Tidskriftspriset, ett pris som tilldelas den som utmärkt sig genom hantverksskicklighet, förmågan att väcka engagemang och förmågan att utveckla sin genre. "Med tung journalistik och ett fjäderlätt handlag, har hon fört tonårstjejernas klassiska tidskrift in i 20-talet" skriver juryn.

© Rebecka Rynefelt

Intresserad av att boka en föreläsning? Kontakta oss!

Är du intresserad att ta del av de speciella kunskaper Irena Pozar har eller inspireras av hennes engagemang och glöd? Hennes kunskaper är unika och med hennes hjälp kan du och din organisation eller ditt företag få en chans att få nya kunskaper om hur sociala medier kan användas.

© Rebecka Rynefelt